Wanneer er sprake is van boktor in je huis zal je graag willen hebben dat dit probleem zo snel mogelijk wordt opgelost. Dat is een absolute vereiste omdat je enkel en alleen op deze manier kan voorkomen dat ook de dragende delen van je huis worden aangetast. Bovendien is het zo dat boktor er ook zomaar voor kan zorgen dat jouw prachtige, houten meubels worden aangetast met alle gevolgen van dien. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, heb jij te maken met boktor in je woning en wil je daar zo snel mogelijk iets aan doen, maar wil je graag eerst meer te weten komen over de prijzen die zijn verbonden aan boktor bestrijden? Dan is het een absolute aanrader om de informatie op deze pagina te raadplegen!

Hoeveel bedragen de boktor bestrijden prijzen?

De ene situatie waarin er sprake is van boktor is natuurlijk de andere niet. Dit zorgt er voor dat het niet altijd even eenvoudig is om je precies aan te kunnen geven welke kosten er nu precies aangerekend zullen worden voor het bestrijden van je boktor. De exacte kostprijs die er aan je in rekening zal worden gebracht is steeds afhankelijk van de volgende invloeden:

 

  1. De locatie waar de boktor zich bevindt (eenvoudig bereikbaar of niet?);
  2. De gekozen manier van bestrijden;
  3. De omvang van het probleem (is er sprake van slechts één meubel of gaat het om een complete verdieping of zelfs een hele woning?);
  4. Het feit of er meerdere projecten in één keer kunnen worden afgehandeld;
  5. De voorrijkosten die door de bestrijder in rekening worden gebracht;

 

Door rekening te houden met de hierboven aangegeven invloeden is het steeds mogelijk om op z’n minst een bepaalde richtprijs te bepalen. Wij hebben alvast middels de hieronder aangegeven prijstabel op een rijtje gezet met welke gemiddelde kosten je voor verschillende situaties van boktor verwijderen rekening kunt houden.

 

Soort bestrijding van boktor Gemiddelde kostprijs
Boktor in een grote kast of stoel Gemiddeld zo’n 90 euro per opdracht
Boktor in een complete verdieping Gemiddeld zo’n 325 euro per verdieping
Boktor in een volledige woning Gemiddeld tussen de 600 & 1.350 euro

 

Op het ogenblik dat er boktor wordt vastgesteld in een volledige woning is het zo dat de kostprijs sterk afhankelijk kan zijn van de grootte van het huis in kwestie. Wanneer boktor zich manifesteert in een tussenwoning of een hoekwoning is er bijvoorbeeld doorgaans sprake van een kostprijs van zo’n 600 euro. Is er echter sprake van een situatie waarin boktor bijvoorbeeld is vastgesteld in een volledige boerderij? In dat geval leunen de kosten al snel aan tegen zo’n 1.300 à 1.350 euro.

Hoe besparen op de boktor bestrijden prijzen?

Het spreekt voor zich dat de kosten die gemaakt moeten worden voor het bestrijden van boktor in het merendeel van de gevallen compleet onverwachts komen. Dat zorgt er voor dat veel mensen er logischerwijs in eerste instantie geen rekening mee hebben gehouden bij het opstellen van hun budget voor de komende tijd. Dat is vervelend, want hierdoor kan het betalen van de boktor bestrijding mogelijks een stuk minder voor de hand liggend zijn dan in eerste instantie werd verwacht. Dat hoeft gelukkig niet noodzakelijkerwijs een probleem te vormen. Door rekening te houden met de hieronder aangegeven bespaartips is het namelijk perfect mogelijk om het kostenplaatje van boktor bestrijden binnen de perken te houden.

Pak het boktor probleem zo snel mogelijk aan

De eerste tip om te besparen op de boktor bestrijden prijzen is terug te vinden in het feit dat je de boktor na het vaststellen bij voorkeur zo snel mogelijk laat bestrijden. Alleen op deze manier is het namelijk mogelijk om de situatie zo goed mogelijk binnen de perken te houden en te voorkomen dat de boktor zich vervolgens nog naar andere ruimtes in huis gaat verspreiden. Door het bestrijden van de boktor te lang uit te stellen is het mogelijk dat je uiteindelijk zal worden geconfronteerd met veel hogere kosten dan in eerste instantie noodzakelijk was. Nogmaals, het zo snel mogelijk aanpakken van een probleem met boktor is altijd een absolute must te noemen.

Doe een beroep op een boktor bestrijder uit jouw eigen buurt

Eén van de verschillende kosten welke er door een boktor bestrijder in rekening wordt gebracht bij nagenoeg elke opdracht die wordt gedaan zijn de zogenaamde voorrijkosten. Het betreft hier kosten die in rekening worden gebracht om de afstand in te dekken tussen de plaats waar de bestrijder zich bevindt en de locatie waar hij de boktor moet bestrijden. In principe zijn deze kosten gelegen tussen de 0,25 & 0,50 euro per kilometer, maar het is ook mogelijk dat jouw bestrijder er voor kiest om hogere of net lagere kosten aan te rekenen. In ieder geval, ben jij van plan om een beroep te doen op de diensten van een boktor bestrijder en wil je de totale kosten zoveel mogelijk kunnen beperken? In dat geval is het altijd een aanrader om te kiezen voor een boktor bestrijder welke in jouw eigen buurt is gevestigd.