Wanneer je te maken hebt met boktor in je woning is het voor de hand liggend dat dit probleem zo snel mogelijk in de kiem zal moeten worden gesmoord. Op het ogenblik dat boktor te lang haar gang mag gaan is het namelijk zo dat al het hout in je woning daardoor kan worden aangetast. Het bestrijden van boktor in je woning lijkt op het eerste zicht misschien een koud kunstje, maar de praktijk zal je niet zelden het tegenovergestelde leren. Heb jij ook te maken met boktor en wil je deze zelf gaan bestrijden of wil je gewoon niets over het hoofd zien? In dat geval is rekening houden met de hieronder aangegeven tips ongetwijfeld een absolute aanrader te noemen!

Tip 1: Neem preventieve maatregelen tegen boktor

De eerste tip die we je graag willen geven met betrekking tot het voorkomen van boktor in je woning heeft betrekking tot het nemen van preventieve maatregelen. Boktor kan op het ogenblik dat ze actief is in je woning al snel heel wat schade veroorzaken. Deze schade kan niet alleen opduiken bij met name meubelen of andere, vrij onschuldige stukken hout in je woning, daarnaast kan ze in het meest extreme geval ook zomaar de dragende delen van je huis aantasten. Dit laatste is natuurlijk zeer ernstig omdat het zomaar de stabiliteit van het pand in het gedrang kan brengen. Door het nemen van de nodige preventieve maatregelen ter voorkoming van boktor kan heel wat overlast gelukkig worden voorkomen. Enkele preventieve tips die we je graag willen aanraden zijn dan ook:

 

  1. Zorg er voor dat zoveel mogelijk hout in je woning wordt voorzien van een beschermlaag. Het kan hierbij zowel gaan om een laag verf als lak als olie.

 

  1. Tracht altijd een goede ventilatie te realiseren in je woning. Alleen op deze manier wordt voorkomen dat het hout vochtig wordt en het een aantrekkelijke plaats wordt voor boktor om zich te manifesteren.

Tip 2: Onderneem zo snel mogelijk actie bij het vaststellen van gaatjes

Merk je op een zeker ogenblik op dat er gaatjes in je hout zijn terug te vinden? Denk dan zeker niet dat het probleem met boktor waar je mee wordt geconfronteerd nog maar net nieuw is. Dat is namelijk helemaal niet correct, in tegendeel. Je dient er altijd rekening mee te houden dat de boktor waarschijnlijk reeds ettelijke jaren in het hout is terug te vinden en daar aldus schade aan heeft kunnen aanbrengen. Op het ogenblik dat de gaatjes opduiken is het dan ook altijd een absolute aanrader om daar zo snel mogelijk actie tegen te ondernemen.

Tip 3: Zit de boktor in kleine voorwerpen? Stop ze in de vriezer!

Moet je vaststellen dat je te maken hebt met boktor in kleine voorwerpen? In dat geval hoef je daarvoor niet meteen een ervaren bestrijder in te schakelen. Je kan er perfect voor kiezen om deze voorwerpen in een plastic zak te steken en vervolgens in de vriezer te leggen. Laat ze daar ongeveer 2 weken in liggen en je zal kunnen vaststellen dat de boktor vanzelf zal komen te sterven. Dit is niet alleen een zeer efficiƫnte, maar bovendien ook een erg voordelige oplossing om af te komen van boktor welke zich in kleine voorwerpen bevindt.

Tip 4: Het inzetten van gas tegen boktor op moeilijk bereikbare plaatsen

Wanneer de boktor zich op een eenvoudig bereikbare locatie bevindt is er in principe geen enkel probleem om deze te kunnen verwijderen. Veel mensen vrezen echter dat dit een compleet ander verhaal wordt op het ogenblik dat de boktor zich heeft gemanifesteerd op bijvoorbeeld een plaats die helemaal niet zo eenvoudig bereikt kan worden. Dat hoeft echter helemaal niet het geval te zijn, in tegendeel. Wanneer je er voor kiest om voor dit karwei een beroep te doen op een expert zal deze gebruikmaken van gas om de boktor te bestrijden.

Tip 5: De kosten drukken voor boktor bestrijding met deze tips

Het spreekt voor zich dat je voor het (laten) bestrijden van de boktor in je woning het liefst van allemaal een beroep zal doen op een gespecialiseerd bedrijf. Dit niet in het minst omdat je er op kan rekenen dat zij voor jou de meest efficiƫnte oplossing in petto heeft. Dat gezegd zijnde is het zo dat je ook graag de kosten voor de bestrijding zoveel mogelijk binnen de perken zal willen houden. In het merendeel van de gevallen steekt boktor onverwacht de kop op met als gevolg dat je ook met de kosten die gemaakt dienen te worden geen rekening had gehouden. In een poging om de kosten van je boktor bestrijding zoveel mogelijk in te perken is het mogelijk om rekening te houden met de onderstaande tips:

 

  • Doe een beroep op een boktor bestrijder uit je eigen buurt;
  • Probeer boktor in kleine voorwerpen zelf aan te pakken indien mogelijk;
  • Sla bij meerdere gevallen van boktor in dezelfde buurt de handen in elkaar;

 

Door rekening te houden met de hierboven aangegeven tips om te besparen op de kostprijs van boktor bestrijden is het mogelijk om het prijskaartje dat in rekening wordt gebracht voor jouw boktor bestrijding zoveel als mogelijk is binnen de perken te houden.